case-logo

Een griezelig realistisch beeld van een dijkdoorbraak

item-1
item-2

Met AR zien hoe hoog het water komt bij een dijkdoorbraak

case-image
1

BAM Wonen is in 2020 gestart met de bouw van 600 appartementen in Utrecht Leidsche Rijn. Wij maakte het mogelijk om het eindresultaat vast te bekijken, terwijl de bouw nog in volle gang is! Na het scannen van een QR code, welke beschikbaar zijn via diverse bouwhekken, wordt het hoogwaardig wooncomplex in Augmented Reality (AR) gevisualiseerd. Zo worden voorbijgangers op een interactieve manier geënthousiasmeerd en alvast op de hoogte gebracht van het eindresultaat.

Een griezelig realistisch beeld van een dijkdoorbraak

case-image
2

Voor de bewustwordingscampagne hebben wij een AR applicatie ontwikkeld voor Android en iOS apparaten. Gebruikers kunnen via de app hun eigen postcode invullen. Vervolgens berekend de applicatie op basis van de ingevulde adresgegevens én vrijgegeven data van de Rijkswaterstaat hoe hoog het water zou komen bij een dijkdoorbraak. Wanneer een gebruiker de vloer scant komt het water middels AR omhoog in zijn/haar eigen woonkamer.

#tothier! 

case-image
3

De vooraf gestelde doelen van Waterschap Rivierenland zijn ruimschoots gehaald. De applicatie was in één week al ruim 30.000 keer gedownload. Ook is de applicatie meegenomen in landelijke media wat ervoor heeft gezorgd de bewustwordingscampagne in drie maanden tijd bijna 3 miljoen mensen heeft bereikt!

Doordat de boodschap op een visuele en interactieve manier is overgebracht kon de doelgroep zelf ervaren wat er gebeurd als er een dijk doorbreekt. Iets wat onmogelijk was geweest zonder AR. De kracht van deze campagne zat hem dan ook in de unieke ervaring.