case-logo

Virtuele installatietechniek ter ondersteuning van (leerling)monteurs

item-1
item-2
item-3

De warmtepomp ontdekken met Mixed Reality

case-image
1

Vanwege de hoge gasprijzen overwegen steeds meer mensen om een warmtepomp te kopen. Installateurs moeten hierdoor op de hoogte worden gebracht rondom de werking en installatie ervan. In samenwerking met Wij Techniek en Kuijpers hebben wij daarom een Mixed Reality trainingsapplicatie ontwikkeld voor de Microsoft Hololens. Met deze applicatie worden (leerling)monteurs virtueel opgeleid en bijgestaan tijdens de plaatsing van een warmtepomp.

COMPLEXE INSTALLATIE VEREENVOUDIGEN

case-image
2

De applicatie kan zowel virtuele warmtepompen plaatsen als informatie toevoegen aan bestaande warmtepompen. Wanneer er al fysiek een warmtepomp aanwezig is, is deze met de Hololens te scannen. De Mixed Reality applicatie projecteert er dan een digitale laag informatie overheen. Op die manier ontstaat er een versmelting van virtuele- en fysieke realiteit waardoor blended learning wordt gestimuleerd.

Diverse doeleinden

case-image
3

Om de applicatie te kunnen ontwikkelen is een fysieke warmtepomp volledig in 3D nagebouwd en gereed gemaakt voor Augmented Reality en Mixed Reality doeleinden.Β De applicatie wordt op dit moment ingezet voor verschillende doeleinden. Zo kan de app worden gebruikt voor promotiedoeleinden voor technische beroepen, maar ook dienen voor trainings- en opleidingsdoeleinden.